A kezdeményezésről

Küldetésünk

Egyre komolyabb versenyt fut az idővel az emberiség egy ökológiai katasztrófa elkerüléséért. Ehhez azonban tudatosabban kell élni a mindennapokban. Aprónak tűnő lépések alkotják a sikerhez vezető utat. Úgy gondoljuk, hogy összefogással, lépésről-lépésre el tudunk indulni egy élhetőbb jövő felé. A környezettudatosság lehet az út, hogy olyan Földet hagyjunk az utódainkra, amiben élhető és élvezhető lesz a természet. A tudatos fogyasztás, hulladékgyűjtés, és megújuló energiák használata fontos ehhez. Szeretnénk segíteni a fogyasztók, családok és a vállalatok, szolgáltatók egymásra találását ezen az úton.

Mit takar a Zöld Minősítés Díj?

A 2021-ben létrejött Zöld Minősítés Díj az első magyarországi integrált és ingyenes Zöld Minősítés rendszer, mely a jelenleg meglévő magyarországi szabályozással párhuzamosan működik társadalmi támogatottsággal és elfogadottsággal. A minősítési rendszer célja, hogy erősítse és ösztönözze a vállalkozások és a szolgáltató helyek környezettudatos működését.

Kik kaphatják meg?

A díjat minden olyan szolgáltató (pl. szálláshely, vendéglátóhely, kézműves szolgáltató) megkapja, aki teljesíti a minimum követelményeket. A díj odaítélését követően, minden évben ellenőrzésre kerül, hogy a szolgáltató továbbra is teljesíti-e a meghatározott feltételeket.

Iratkozz fel!

Értesülj a legújabb hírekről, akciókról. Ismerd meg azokat a cégeket, akik most csatlakoztak! Ne maradj le!