Mi a Zöld Minősítés díj?

Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete hisz abban, hogy a fenntartható és gyermekeink, unokáink számára is élhető jövőért azonnal tennie kell mindenkinek. A felelős magatartású és tudatos fogyasztónak ugyanolyan fontos szerepe van a környezetvédelemben, mint a törvényhozóknak, civil szervezeteknek és szolgáltatóknak.

A Zöld Minősítés díj célja, hogy egy közösségbe gyűjtse és támogassa a környezettudatos működésre nyitott szolgáltatóhelyeket, és közösségformáló kampányokon keresztül megismertesse őket a magyarországi családokkal.

Miért a Zöld Minősítés díj?

A Magyarországon jelenleg elérhető, különböző gazdasági szektorokban saját védnökkel rendelkező környezettudatosságot támogató védjegyek célja az exkluzivitás. A legtöbb, szolgáltatói szektorban működő céget erősen érintették a COVID-19 hatásai, emiatt a stabil és hűséges vendégkör kialakítása még fontosabbá vált, mint eddig bármikor. Sajnos számtalan szervezet sodródott a tűréshatára szélére, ahol már valóban a túlélés a cél, és nem feltétlenül van lehetőségük plusz marketing kampányokkal ügyfélkört szerezniük. A magyar társadalomban is egyre inkább erősödik a környezettudatosság, és ezzel együtt a tudatos fogyasztói magatartás, ami újabb kihívásokat és igényeket támaszt a szolgáltatói szektor tagjaival szemben.

A Zöld Követ Egyesület szakmai meglátásai alapján kialakított Zöld Minősítés díj ezekre a problémákra is szeretne választ adni. Egyúttal vonzóvá is tenni a leendő partnerei számára a hosszútávon és stabil környezettudatos működésmódot. Elsősorban a környezettudatos attitűdök és nyitottság alapján kínálunk partneri kapcsolatot a díjat elnyerő szervezeteknek.

A Zöld Minősítés díj megszerzése

  • Könnyű, gyors, online intézhető és ingyenes.
  • A magyar KKV szektor számára is teljesíthető kritériumrendszerrel működik.
  • Vonzó marketing eszköz az ügyfélszerzés során az egyre inkább erősödő környezettudatos fogyasztói réteg szemében is.
  • Már kialakult és aktív közösség előtt mutatkozhat be a díjat elnyerő szolgáltató.
  • Hosszútávon jogszabályi változtatás elérése a célunk, amely adókedvezménnyel jár az értintett szolgáltatóhelyek számára.

Mi a környezettudatos attitűd?

Olyan szemléletformák és intézkedések csoportja, amellyel közvetve vagy közvetlenül támogatja az azt képviselő szervezet a környezettudatos működésmódot. A Zöld Minősítés díj elnyerése során ilyen környezettudatos attitűdnek számít például a vendéglátóegységek esetében, ha a fogyasztás után megmaradt ételt elcsomagolják a vendég kérésére.

Ki számít környezettudatos szervezetnek?

Azok a Magyarországon működő (akár külföldi tulajdonú) szolgáltatóhelyek, amelyek nyitottak a környezettudatos működésmódra és az ahhoz tartozó elvek fokozatos és támogatott elsajátítására.

Kik jelentkezhetnek a Zöld Minősítés díjra?

Magyarország bármely területén működő (akár külföldi tulajdonú) szolgálatók és szervezetek jelentkezhetnek méretüktől függetlenül. A versenyszféra, a közszféra és a nonprofit szektor képviselő is jogosultak jelentkezésre.

Miért érdemes megszerezni a Zöld Minősítés díjat?

Az elnyert díjjal, jogosult a szervezet a nyilvános használatára online és offline felületein is. A Zöld Minősítés díj mögött álló szakmai szervezetek célja, hogy szakértelmükkel a díjat elnyert résztvevőket segítse működésében gazdasági és marketing oldalról.

A díj megszerzésével egy olyan marketing eszköz kerül a szervezethez, amely egyre előkelőbb helyet foglal el az emberek értékrendjében. A környezettudatos és zöld működtetésű cégek komplex marketing kampányokban hirdetik magukat, amivel kisebb szervezeteknek nagyon nehéz versenyeznie. A Zöld Minősítés díj birtokában erre külön már nem kell hangsúlyt fektetni, elég a partneri kapcsolat nyújtotta felületeket kihasználni.

A környezettudatos működésmód melletti elköteleződéssel akár további, természetbeni támogatások is igénybe vehetővé válnak a díj megszerzésétől számított egy év letelte után.

Hogyan szerezhető meg a Zöld Minősítés díj?

A honlapon keresztüli regisztrációval, amelyet a szervezet működésére vonatkozó kérdőív kitöltésével tud véglegesíteni.

A kérdőíven belül minimum 10 pontot szükséges minden jelentkezőknek elérnie a feltett 40 darab kérdés közül, amelyek főleg környezettudatos attitűdökre vonatkozó kijelentésekből állnak össze. A díj megszerzéséhez nem szükséges a szervezet működéséről és rendelkezéseiről szóló hivatalos dokumentáció megosztása.

A sikeres regisztráció és a kérdőív helyes kitöltése után a Zöld Minősítés díj munkatársai rövid időn belül felveszik a megadott elérhetőségek egyikén a kapcsolatot a díj átadása és a további együttműködési lehetőségek egyeztetése érdekében.

A jelentkezés módjáról és a sikeres regisztrációhoz szükséges lépésekről, a Letölthető dokumentumok opció alatt található Regisztrációs útmutatóban olvashat bővebben.

Rólunk mondták

"What really turned me over was the ability to understand how everything works without any prior knowledge."
John Doe
Designer

Címsor

Leírás

Címsor

Leírás