Fejér György Városi Könyvtár

Kategória: Sport-, szabadidő- és kulturális központok

Adószám: 15433365-2-20

Cím: 8360 Keszthely, Zeppelin tér 3.

Weboldal: https://www.fgyvk.hu/

Telefonszám: 0683 312446

A székhelyintézményünkben található felnőtt részleg könyveket, sajtótermékeket, audiovizuális dokumentumokat, számítógép-használatot, előadásokat, irodalmi és művészeti rendezvényeket kínál s vetélkedőket is hirdet látogatóinak. A diákoknak e-közigazgatási ismeretek oktatását nyújtjuk, az idősebb korosztályt pedig bevezetjük a kezdő számítógépes ismeretekbe. Másolás, szkennelés, nyomtatás, irodalomjegyzék-készítés szolgáltatás is igénybe vehető.

Könyvtárunk muzeális hely is. Megtekinthetők a Simándy-emlékszoba, Pálfalvi Nándor írói hagyatéka és Csik Ferenc úszó néhány relikviája.

A Keszthely, Kossuth Lajos u. 2. sz. alatt található gyermekkönyvtárunk hangulatos környezetben fogadja olvasóit. Közösségi tereiben lehetőség van számítógép, társas- és fejlesztő játékok használatára, mesék, megzenésített versek hallgatására is. Könyvmolyklub is működik. A legkisebbeket Játék-Vár és Mesekuckó várja. A gyermekek részére különböző programokat, vetélkedőket szervezünk. Előzetes egyeztetés után iskolai osztályok, óvodás csoportok érdekes és színes foglalkozásokon vehetnek részt.

Könyvtárunk nyáron a Városi strandon strandkönyvtárt működtet, a Libás és a Helikon strandon pedig könyvszekrényből válogathatnak olvasnivalót a strandolók önkiszolgáló jelleggel.

Részt veszünk a Könyvtári Szolgáltató Rendszer munkájában a zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárral együttműködve: városunk környékén 41 kistelepülés könyvtárának szerezzük be dokumentumait, tárgyi eszközeit, kézműves-foglalkozásokat tartunk, kulturális programokat szervezünk.

Tevékenységünkről a www.fgyvk.hu honlapon, a felnőtt és a gyermekkönyvtár Facebook oldalain, valamint az Instagramon lehet tájékozódni, figyelmükbe ajánljuk YouTube csatornánkat is.

Intézményünk 2023. január 1-től integrálódott a  helyi művelődési központtal.  Az új közös intézménynév Goldmark Károly Művelődési Központ és Könyvtár, de továbbra is használatban van a korábbi Fejér György Városi Könyvtár megnevezés.

Iratkozz fel!

Értesülj a legújabb hírekről, akciókról. Ismerd meg azokat a cégeket, akik most csatlakoztak! Ne maradj le!