A kezdeményezésről

Célja

A Zöld Minősítés díj célja, hogy egy közösségbe gyűjtse és támogassa a környezettudatos működésre nyitott szolgáltatóhelyeket, vállalkozásokat, és közösségformáló kampányokon keresztül megismertesse őket a magyarországi családokkal. 

A minősítési rendszer révén nagyobb figyelem irányul a szolgáltatók energiatudatosságára és hulladékgazdálkodására is. A környezettudatos élet pedig minden család, vállalkozás és szolgáltató hely közös érdeke, mely megéri az áldozatot, és az anyagi ráfordítást is.

A díj odaítélésével ezek a cégek könnyebben meg tudják szólítani a környezetvédelem iránt elkötelezett, tudatos családokat, fogyasztókat.

Víziója

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK) fontosnak tartja, hogy egyik úttörője legyen a fenntarthatóságért folytatott küzdelemnek. Már évek óta dolgozik azon, hogy családoknak hétköznapi praktikákon keresztül mutassa be, hogyan tehetnek ők is egyszerűen és költséghatékonyan Földünk védelméért. Hisz abban, hogy a fenntartható és gyermekeink, unokáink számára is élhető jövőért azonnal tennie kell mindenkinek. A felelős magatartású és tudatos fogyasztónak ugyanolyan fontos szerepe van a környezetvédelemben, mint a törvényhozóknak, civil szervezeteknek és szolgáltatóknak.