Kik vagyunk?

Megálmodó és megvalósító:

A FICSAK (Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete) fontosnak tartja, hogy úttörője legyen a fenntarthatóságért folytatott küzdelemnek. Már évek óta dolgozik azon, hogy családoknak hétköznapi praktikákon keresztül mutassa be, hogyan tehetnek ők is egyszerűen és költséghatékonyan Földünk védelméért.

Ennek egyik eszköze – a Zöld Minősítési Rendszer létrehozása – révén nagyobb figyelem irányul az energiatudatosságra és hulladékgazdálkodásra is. A környezettudatos élet minden család, vállalkozás és szolgáltató hely érdeke, mely megéri az áldozatot és az anyagi ráfordítást is.

Partnerünk, a Zöld Követ

A teljes magyar minősítő rendszer zöld aspektusainak előkészítését, a szakmai egyeztetéseket a meglévő és az új szereplőkkel a Zöld Követ Egyesület végzi a FICSAK-kal együtt.

A Zöld Követ Egyesület 2020 júliusában jött létre. Civilszervezetként azért dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Célkitűzéseik közé tartozik, hogy irányt mutassanak a környezetvédelem iránt érdeklődők számára, valamint hogy a családokkal megismertessék a környezettudatos nevelést. Ezek mellett egyik kiemelt projektjük – a Planet Z mozgalom – keretében a most felnövő generációt szeretnék támogatni, edukálni a környezettudatosabb élet felé, hiszen a jövő az ő kezükben van.