Rólunk

A Zöld Minősítés díjat a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (röviden FICSAK) hozta létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda támogatásával.

A FICSAK munkássága megalakulásától kezdve sokrétű, nemcsak a családi élet szépségeivel és jótékonysággal foglalkozik. Fennállása óta számtalan fontos kezdeményezés és a magyar társadalmat érintő kérdés mögé állt be – például az oktatás gyermekbarátibbá tétele, munkaerőpiaci kérdések, egészségmegőrzés, környezetvédelem. Munkásságával országos szinten, több helyi érdekeltségű tagszervezetével együtt állandó szereplője a magyar sajtónak, emellett erős szociális média jelenléttel juttatja el az egyesület életében meghatározott fontos értékeket követőinek.

A sokrétű tevékenységeinket az alapvető értékeinkkel minden esetben összekötjük:

  • a tudományos és szakmai munka sikerei és eredményei érintik a magyar társadalom minden tagját,
  • az elnyert pályázataink és kezdeményezéseink legfontosabb célja minden esetben, hogy a közösségek értékes segítséget és támogatást kapjanak általa,
  • változást csak kitartással, türelemmel és érzékenyítéssel sikerülhet elérni. 

A Zöld Minősítés díj létrehozásával ezeket az értékeket közvetítjük egyrészt a magyar táradalom felé, segítve a tudatos fogyasztói magatartás kialakulását tudományos alapelvek mentén, másrészt a magyar szolgáltatók felé, segítve az érvényesülésüket a tudatos fogyasztói társadalomban.

A pályázat szakmai hátterét a Zöld Követ Egyesület ellenőrizte.