A díjról

Mit érdemes róla tudni?

A 2021-ben létrejött Zöld Minőség Díj az első magyarországi integrált és ingyenes Zöld Minősítés rendszer, mely a jelenleg meglévő magyarországi szabályozással párhuzamosan működik társadalmi támogatottsággal és elfogadottsággal. A minősítési rendszer célja, hogy erősítse és ösztönözze a vállalkozások és a szolgáltató helyek környezettudatos működését. 

A pályázat szakmai hátterét a Zöld Követ Egyesület ellenőrizte.

Ki jelentkezhet?

Magyarország bármely területén működő szolgáltatók és szervezetek jelentkezhetnek méretüktől függetlenül. A versenyszféra, a közszféra és a nonprofit szektor képviselő is jogosultak jelentkezésre. Azoknak a szolgáltatóhelyeknek, vállalkozásoknak a jelentkezését várják, amelyek nyitottak a környezettudatos működésmódra – már legalább részben így működnek – és az ahhoz tartozó elvek fokozatos és támogatott elsajátítására.

Miért jó a vállalatoknak?

A Magyarországon jelenleg elérhető, különböző gazdasági szektorokban saját védnökkel rendelkező környezettudatosságot támogató védjegyek célja az exkluzivitás. A legtöbb, szolgáltatói szektorban működő céget erősen érintették a COVID-19 hatásai, emiatt a stabil és hűséges vendégkör kialakítása még fontosabbá vált, mint eddig bármikor. Sajnos számtalan szervezet sodródott a tűréshatára szélére, ahol már valóban a túlélés a cél, és nem feltétlenül van lehetőségük plusz marketing kampányokkal ügyfélkört szerezniük. A magyar társadalomban is egyre inkább erősödik a környezettudatosság, és ezzel együtt a tudatos fogyasztói magatartás, ami újabb kihívásokat és igényeket támaszt a szolgáltatói szektor tagjaival szemben. A Zöld Követ Egyesület szakmai meglátásai alapján kialakított Zöld Minősítés díj ezekre a problémákra is szeretne választ adni. Egyúttal vonzóvá is tenni a leendő partnerei számára a hosszútávon és stabil környezettudatos működésmódot. Elsősorban a környezettudatos attitűdök és nyitottság alapján kínálunk partneri kapcsolatot a díjat elnyerő szervezeteknek.

Milyen előnyökkel jár a Zöld Minősítés díj?

Az elnyert díjjal jogosult a szervezet annak nyilvános használatára online és offline felületein is. A Zöld Minősítés díj mögött álló szakmai szervezetek célja, hogy szakértelmükkel a díjat elnyert résztvevőket segítsék a működésében és kommunikációs támogatást nyújtsanak nekik. A díj megszerzésével egy olyan marketing eszköz kerül a szervezethez, amely egyre előkelőbb helyet foglal el az emberek értékrendjében. A környezettudatos és zöld működtetésű cégek komplex marketing kampányokban hirdetik magukat, amivel kisebb szervezeteknek nagyon nehéz versenyeznie. A Zöld Minősítés díj birtokában erre külön már nem kell hangsúlyt fektetni, elég a partneri kapcsolat nyújtotta felületeket kihasználni.